bättre förr?

"Det var bättre förr" är något vi ofta får höra, jag undrar om det verkligen var det? Och vad är det isåfall som gör att det var bätte förr och vad är det som har gjort att det har blivit sämre nu? Det pratas mycket om dagens ungdomar och säkerhet. det pratas om att dagens ungdomar är lata, vi är bortskämda och att det sker väldigt mycket skit i dagens samhälle. varenda dag bläddrar vi i våra tidningar och läser om det ena mordet efter det andra, vi läser om sex/tortyrkammare, vi läser om våldtäkter, misshandel, huliganer och annat skit som bara ökar och ökar.  

Vad är det då som gör att vi, vår generation, har gjort samhället såhär? är det bara meningen att allt ska utvecklas såhär? eller blev det fel någonstans? uppfostrar vi våra barn fel? blev vi uppfostrade fel? är det datorn & tvns fel? medians? har vi skolan att beskylla? 

ärligt talat så vet jag inte vem man ska "skylla" på. jag vet bara att vi alla har ett val, alltid. och det är det valet som avgör vilken person du är och kommer bli. valen du gör styr ditt liv framöver och det är inte alltid vi gör dem rätta valen. det enda vi kan göra är att ta lärdom, dela med oss och försöka påverka andra människor att göra dem rätta valen. jag lovar mig själv här och nu att om jag kan, alltid försöka påverka andra människor att göra dem rätta valen och jag hoppas att fler människor tänker som mig så vi slipper sitta och säga att det faktiskt "var bättre förr" i framtiden. för jag tror det är viktigt att koncentrera sig på nuet, leva med dem förutsättningarna som finns nu och inte jämföra med tider som såg helt annorlunda ut. vi lever ett enda liv och inte ska vi behöva blicka bittert tillbaka och säga att det var bättre förr? 
lev idag!

<3

världens finaste lillebror. du är perfekt!

25:e juni

Ingen händelse här på länge. nada. livet rullar på, som vanligt. jag och johan firade att vi varit förlovade i ett halvår igår, det var midsommar och lillkillen fyllde hela 3 veckor! vilken underbar dag det blev! först picknick på sofiero och dans runt midsommarstången, sedan mat, lekar och snapsvisor hos johans bror. enormt lyckat! 

idag har vi sovit ut & grillat hos pappa. imorgon är mamma & roger hitbjudna på middag, får se vad vi lyckas göra! 

blir alltid lika tankelös när jag ska blogga. tänker och analyserar väldigt mycket, men kan inte få ner det i ord..

14 juni

Nu har johans dator äntligen blivit lagad! skulle tillbringa kvällen med shopping framför datorn egentligen. började med att lägga en del REA varor i korgen & när jag skulle gå vidare kändes det inte lönt längre. tycker inte det är roligt att shoppa alls på det sättet som förut. kanske är för jag har upptäckt hur roligt det är att kunna spara pengar istället? det blir nog ingen shopping, inte idag iallafall! 

veckan är nästan helt fullbokad redan. fullbokad med roliga saker dock! 

imorgon: hälsa på hos pappa efter jobb.
torsdag: kolla lägenhet, syrran fyller 18, handla med henne och sen någon uteservering.
fredag: baka tårtor efter jobb & sen kalas för syster!
lördag: än så länge ingenting!
söndag: hälsa på vår älskade lille kille som då är 2 veckor gammal! 
måndag: beställning på jobbet, en lärarfest som förmodligen håller på länge!

Johans dator är sönder, min dator är sönde...

img_7823 (MMS)

Johans dator är sönder, min dator är sönder = inget bloggande, inget midsommarshoppande. Eller förhoppningsvis lagas datorn idag så jag kan klicka hem någon klänning snarast! Jag får för mig att midsommar är helgen som kommer, men det är ju inte förrän helgen efter så har god tid på mig!


Har inte hunnit varken att blogga eller sv...

Har inte hunnit varken att blogga eller svara på kommentarer! Igår firade vi ellinors student som verkligen blev lyckad! Och idag har jag solat, avfärgat, blekt & färgat håret brunt. Gick från svarthårig till mörkbrunt, detta kommer ta tid! Johans Föräldrar var här nyss och käkade, mysigt! Imorgon ska vi förmodligen till stranden & sen tvätta på kvällen. Uppdaterar mer när jag hinner!


Inatt blir lillkillen en vecka gammal! Hel...

img_8974 (MMS)

Inatt blir lillkillen en vecka gammal! Helt perfekt är han!


inspiration

inspiration! (och ja, jag vet att detta kommer slita på mitt hår!)

vilken helg!

TORSDAG
började dagen på beach handbollen & fick lite sol på oss. på eftermiddagen åkte jag till söderåsen med tjejerna för att fira sandra. grillade & badade, mys!

FREDAG
jobbade och fick reda på att vår lille kille är född. helgen kunde inte börjat bättre! åkte hem till johans föräldrar & tvättade/grillade. satt där hela kvällen innan vi körde en runda & handlade lite goootte.

LÖRDAG
var & kollade beach handbollen igen. glass på sofiero, bad på örbyängar och grillning i bårslöv hann vi också med!

SÖNDAG
började dagen med en stor frukost som älskling fixade, sedan åkte vi till en shabby chic outlet & blev två ljusstakar och ett tidningsställ rikare. stack till örbyängar & badade/solade några timmar innan pappa bjöd på god hemmalagad pizza & ännu en myskväll. framåt nio var vi hemma igen & kollade big brother finalen (helt rätt att simon vann!)

MÅNDAG
bröjade morgonen med en ordentlig promenad med julia som vi sedan kompenserade upp med en stooor frukost. när johan slutade jobba drog vi till pålsjö & solade ett tag innan vi skulle iväg på bankmöte på väla. gick kaaaalas & allt ser ljust ut! sedan bjöd mamma på mat & fika på deras balkong. härligt! nu ikväll har vi varit hos johans föräldrar & fixat med jobbhemsidan & pratat lite.

har varit helt sinnessjukt sköna dagar nu när jag kollar tillbaka. noll stress och noll planering! ser också nu i efterhand att vi inte ätit hemma en enda dag ... har en del att bjuda igen då alltså! ;) ser fram emot fler helger som denna i sommar!




.

avslutar min händelserika och sköna helg med att försöka hitta klänning och skor till midsommar. går sådär faktiskt! tycker inte det finns några fina klänningar? 

imorgon ska jag boka ett besök hos frisören, om jag lyckas hitta någon vettig. kan inte hålla på och färga min utväxt varannan vecka såhär. så det svarta åker tyvärr åt skogen, igen. har en bild i huvudet av hur jag vill ha det & när jag för en gångs skull går till frisören hoppas jag det blir bra! 



SMS-inlägg

img_7122 (MMS)


önskelista

eftersom jag snart fyller år ......

till mig
kilklackar 
snygga klänningar till både fest & vardags
ett läpptift som passar mig (hittar aldrig?)
extensions
långkjolar
långklänningar i basicmodell 
solglasögon
trosor 
skärp med detaljer 
en ordentlig inpackning
baslinnen 
tjocktröjor i collagemodell 
tunikor med mycket detaljer
gå & färga/noppa ögonbrynen

till hemmet 
blommor som inte dör!
dynor till balkongen
lampor från clas olsson
vitt träkista som soffbord
små detaljsaker i romantisk, gammeldags stil 
hylla att ha på balkongen 

till bebisen
matskålar
"scarf"
halsband
koppel 


SMS-inlägg

img_4977 (MMS)