.

har varit en minst sagt fullspäckad dag idag. först jobbet med en sjuk mensvärk hela dagen, körde inom Ö&B och efter det åkte jag till mormor för fika och veckostädningen, direkt efter det körde jag till pappa och ingela för att passa lillebror några timmar med syrran. kom precis hem efter att ha kollat in mammas och deras nya radhus. sitter halvdöd i soffan och kommer nog somna vilken minut som helst ......
 
annars har johan pratat med våra kommande grannar idag och dem verkade hur trevliga som helst! har även fått se lite skisser på hur huset kommer ligga med carporten, alla måtten osv. nu inväntar vi ritningarna och sen en underskrift från grannarna, sen är det dags att skicka in bygglovshandlingarna. det känns så jäkla bra! 

.

 
Har haft en helvetesdag med min mage idag. mensvärk från helvetet, med andra ord. som tur är kom lisette hit och fikade en stund. bästa bästa lisette, är få människor som har ett hjärta som hon! min älskade sambo körde och fixade fika åt oss och har tagit hand om mig hela eftermiddagen med pussar och mys. nu ska jag snart gå ner och knapra lite mer tabletter så jag kan sova lite inatt. 
 
fyllde på min greengatesamling i helgen med två nya assietter. tänkte köpa något varje månad nu så vi har en hel komplett servis inför flytten. 

May. 28, 2013

Jag är verkligen glad för vårt kök! Lätt finaste platsen i vårt hem.


May. 28, 2013

Hann inom väla för lite snabb shopping innan dem stängde. Finfint!


May. 28, 2013

Två dagar, två avtal skrivna. Tomten är vår (inte betald) & avtal mellan oss och första villan är gjorda. Häftigt!

Nästa steg blir att rita ut huset på tomten och skicka in alla bygglovshandlingar samt åka till banken för möte igen!


.

idag var jag och johan i höganäs och skrev papper på tomten, ett så kallat köpeavtal. vi ska tillträda tomten senast den 30 september, om allt blir som vi tänkt oss. imorgon ska vi till lb-hus/första villan och skriva avtal med dem och sen är det dags att rita huset på tomten och sedan skicka in byggloven. allt känns så overkligt! 
 
 
Detta huset är det tänkt att vi ska bygga!

.

Har haft en mysig tjejkväll med lillasyster och tina, hemma hos elin och filip. åt tacos, slingade mitt hår och innan dess var vi en sväng på väla, fick med mig hem ett par höga jeansshorts, klänning, kjol och två linnen för under 200 kronor. fynda är bäst!  
 
Imorgonbitti ska jag köra hem till lillebror och ingela för lite frukostmys. sen är det direkt hem och påbörja projekt städning. vid fyra är vi bortbjudna och sen får vi se vad som händer under kvällen. 

.

FREDAG - älskade fredag! 
 
idag och inatt är jag det bara jag och milton hemma ensamma. johan och hans bror är iväg på äventyr i göteborg och kommer hem imorgon eftermiddag. härligt för dem, mindre för mig! hatar att sova ensam. ikväll är det tänkt att jag ska ta mig en tur till väla och sen förmodligen hem till elin och filip en sväng. behöver ha hjälp att slinga mitt hår lite ljusare. imorgon ska hela huset storstädas och sen ska vi på mors-dag middag. härligt med ledig helg! 

Första villan

I skrivande stund sitter jag med ett stort leende på läpparna! Idag fick vi beskedet vi väntat på och kämpat för länge nu. Jag börjar från början! 
 
Vi har under en tid varit ganska missnöjda med lägenheten vi bor i just nu. Vi älskar Laröd, vi älskar i princip ALLT, utom själva lägenheten då. Det vi hatar mest är vår lilla, pyttiga hall som man inte gör något annat än att städa. Sen hatar vi att inte kök och vardagsrum ligger ihop (vi bor i tre våningar, med ingång längst ner och trapp upp i köket + sovrum + toa och sen en trapp upp till vardagsrum + toa + terrassen). Sen har vi tyckt att vi betalar alldeles för mycket i hyra för att inte vara 100 % nöjda plus att det är pengar vi aldrig får tillbaka eftersom det är en hyreslägenhet. 
 
Innan vi åkte till Thailand började vi söka lite lägenheter så smått & under resans gång hoppades vi på att få ett annat radhus här i Laröd men tyvärr blev det uthyrt till några andra. Vi började fundera på hus igen & hade kontakt med Älvsbyhus sedan tidigare. Vi hade satt upp oss i tomtkö ute i Ödåkra men det kändes inte helt hundra så vi valde ganska snabbt bort det. Vi hade bestämt oss att vi ville bygga med Älvsbyhus, älskar deras "lantliga", billiga hus och så, men standarn är ganska låg vilket gjorde att vi skulle få göra ganska mycket själva. Dock besitter vi inte 15% i kontantinsats som bankerna kräver och Ä-hus har en bra kampanj där dem hjälper en med insatsen. Iallafall så hade vi fått upp ögonen för Östra Lerberget utanför Helsingborg igen (vi hade redan varit inne på det spåret några månader tidigare men det kändes då för långt bort från helsingborg). Efter ett besök ute bland tomterna/husen konstaterade vi, utan att behöva säga något till varandra ens, att vi ville ha vårt hus där! Vi ringde och jagade en tomt som vi till slut lyckades få tingat. Hade möte med Höganäs kommun och sen skulle vi boka in ett nytt möte med Älvsbyhus men då visar det sig att vår säljare plötsligt har slutat. Vi jagar den nya säljaren som inte alls verkar intresserad av att sälja hus men lyckas få till ett möte ändå. Efter det mötet hör vi inte av honom något speciellt mer, han lovar saker hit & dit men svarar varken på mejl eller samtal.
 
Nu hade vi plötsligt en tomt, men inget möjligt hus att sätta på tomten. Hopplöst, trodde vi. Efter tusen samtal hittade vi Lb-hus och Emil som visade sig vara kanon! Han hjälpte oss med kalkyler, nytt hus och massa peppande inför bankmötet. Första banken sa nej ganska fort. Vi var nya på hela grejen och kände oss mest dumma på mötet. Inför det andra mötet hade vi lite mer kött på benen och lyckades lite bättre. Och efter lika många samtal med både banken och Lb-hus/första villan fick vi ett kanske av banken. 
 
Och idag kom den stora nyheten, vi har fått ett byggkreditiv! Det innebär att om allting går som det ska så bor vi i vårt drömhus om mindre än ett år. MEN, jag vågar inte tro det hela riktigt. Jag är fortfarande rädd att banken ska ringa imorgon och säga att dem drar tillbaka allting. Men just nu kunde vi inte varit lyckligare! 
 
Huset vi förhoppningsvis kommer bygga är ett enplanshus, 122 kvm och vi kör på totalentrepenad via Lb-hus/första villan. 
 
Så, då kanske detta blir en husblogg framöver? 
 

Ps, jag hoppas att M på Ä-hus får reda på att han förlorade oss som kunder pgr av oengagemang och inser vilket misstag han gjorde som aldrig hörde av sig igen. 

.

imorgon ska jag berätta lite mer om vad det är jag skrivet så mycket om i bloggen under en tid nu. har halvsovit hela kvällen i soffan & det tänker jag fortsätta med nu. svintrött idag .. hörs imorgon då! 

May. 12, 2013

Då kör vi en ny vecka med nya möjligheter och förhoppningsvis så blir det en vecka som går i lite mer positiva tecken än förra... Kör vi!


May. 12, 2013

Igår hade vi konfirmationsmiddag för Julia, Johans brorsdotter. Hade en fin långklänning på mig!


.

Då var det fredag och helg igen. härligt! denna helgen jobbar vi dock morgon, vilket innebär att klockan ringer vid kvart över fem imorgonbitti. vi slutar redan tio och då blir det en tradionsenlig långfrukost. vid tre ska vi på konfirmationsmiddag uppe på jobbet igen! 

nu ska jag och min älskade sambo ha fredag med allt vad det innebär! trevlig helg! 

May. 09, 2013

Har precis ätit en god, lång helgfrukost med bästa sambon. Det är verkligen vardagslyx att få sitta och äta en lång, god frukost ihop efter en liten sovmorgon. Nu har Johan åkt på jobbet och jag bäddade ner mig i sängen ett litet tag till. Det regnar ute och det är inte ofta vi inte har något planerat tidigt på förmiddagen, så det gäller att passa på!


det är okej ..

Det är okej att vara pissigt jävla negativ ibland va? det krävs inte mycket just nu för att jag ska bryta ihop. folk tror dem vet, folk tror att allt är bekymmerslöst och att problemen bara är lyxproblem. fan heller! det är ingen som vet! försök att tänka på det när ni är avundsjuka på någon som verkar ha noll problem. för problem finns, alla visar det inte lika öppet bara. 
 
jag är en lycklig tjej, jag har det bra - absolut! men det finns ändå saker som folk kanske tar förgivet men inte alls är det och drömmar som bara blir misslyckade tär kanske mer än folk tror. 
 
är inte meningen att försöka måla upp att mina problem är större än någon annans eller göra mig till något offer men ibland behöver jag bara få kräka ur mig & ibland är det skönt att få skriva av sig på en dator, där man slipper få några jobbiga, positiva kommentarer som man bara inte vill eller orkar lyssna på.
 
 

May. 06, 2013

Jag njuter utav det härliga vädret som befinner sig hos oss just nu. Ikväll ska jag göra en helrenovering, hade jag tänkt! Har fått ordentligt med fräknar i ansiktet och även lite färg på kroppen så nu kan man snart inviga shortsen! Heja heja heja!

Kom precis hem från en promenad längst stranden med Milton och Johan. Hade kaffetermosen med oss så blev en kopp i solen också. Så underbart!


May. 04, 2013

Gårdagen bestod av teater med familjen som faktiskt var över förväntan bra! Innan blev det en lyxig räkmacka på restaurangen intill teatern som var supergod!

Idag var det tänkt att jag skulle steka på terrassen hela dagen, men det blåste storm så jag klarade bara en timme innan jag städade, plockade undan och tvättade lite istället. Var och åt hos pappa & Ingela i eftermiddags. God fläskfilé och nypotatis! Nu ikväll har vi bara handlat lite och njutit i soffan med en bra film.

Ligger och krampar över min mensmage nu. Får nog bli en lång varm dusch (det enda som hjälper..) och efter
det sängen..


May. 02, 2013

Idag är väldigt avgörande dag för hur framtiden kommer att se ut.


May. 01, 2013

Jag älskar dig, snygging!


May. 01, 2013

Måste tipsa om dessa söta glassburkarna! Det fanns även i mintgrönt om man inte älskar rosa lika mycket som jag gör.. Tyckte dem var så söta och perfekta inför sommaren att fylla med glass, bär och annat gott. 29 kr för 8 stycken inklusive skedar är helt okej pris dessutom!