Första villan

I skrivande stund sitter jag med ett stort leende på läpparna! Idag fick vi beskedet vi väntat på och kämpat för länge nu. Jag börjar från början! 
 
Vi har under en tid varit ganska missnöjda med lägenheten vi bor i just nu. Vi älskar Laröd, vi älskar i princip ALLT, utom själva lägenheten då. Det vi hatar mest är vår lilla, pyttiga hall som man inte gör något annat än att städa. Sen hatar vi att inte kök och vardagsrum ligger ihop (vi bor i tre våningar, med ingång längst ner och trapp upp i köket + sovrum + toa och sen en trapp upp till vardagsrum + toa + terrassen). Sen har vi tyckt att vi betalar alldeles för mycket i hyra för att inte vara 100 % nöjda plus att det är pengar vi aldrig får tillbaka eftersom det är en hyreslägenhet. 
 
Innan vi åkte till Thailand började vi söka lite lägenheter så smått & under resans gång hoppades vi på att få ett annat radhus här i Laröd men tyvärr blev det uthyrt till några andra. Vi började fundera på hus igen & hade kontakt med Älvsbyhus sedan tidigare. Vi hade satt upp oss i tomtkö ute i Ödåkra men det kändes inte helt hundra så vi valde ganska snabbt bort det. Vi hade bestämt oss att vi ville bygga med Älvsbyhus, älskar deras "lantliga", billiga hus och så, men standarn är ganska låg vilket gjorde att vi skulle få göra ganska mycket själva. Dock besitter vi inte 15% i kontantinsats som bankerna kräver och Ä-hus har en bra kampanj där dem hjälper en med insatsen. Iallafall så hade vi fått upp ögonen för Östra Lerberget utanför Helsingborg igen (vi hade redan varit inne på det spåret några månader tidigare men det kändes då för långt bort från helsingborg). Efter ett besök ute bland tomterna/husen konstaterade vi, utan att behöva säga något till varandra ens, att vi ville ha vårt hus där! Vi ringde och jagade en tomt som vi till slut lyckades få tingat. Hade möte med Höganäs kommun och sen skulle vi boka in ett nytt möte med Älvsbyhus men då visar det sig att vår säljare plötsligt har slutat. Vi jagar den nya säljaren som inte alls verkar intresserad av att sälja hus men lyckas få till ett möte ändå. Efter det mötet hör vi inte av honom något speciellt mer, han lovar saker hit & dit men svarar varken på mejl eller samtal.
 
Nu hade vi plötsligt en tomt, men inget möjligt hus att sätta på tomten. Hopplöst, trodde vi. Efter tusen samtal hittade vi Lb-hus och Emil som visade sig vara kanon! Han hjälpte oss med kalkyler, nytt hus och massa peppande inför bankmötet. Första banken sa nej ganska fort. Vi var nya på hela grejen och kände oss mest dumma på mötet. Inför det andra mötet hade vi lite mer kött på benen och lyckades lite bättre. Och efter lika många samtal med både banken och Lb-hus/första villan fick vi ett kanske av banken. 
 
Och idag kom den stora nyheten, vi har fått ett byggkreditiv! Det innebär att om allting går som det ska så bor vi i vårt drömhus om mindre än ett år. MEN, jag vågar inte tro det hela riktigt. Jag är fortfarande rädd att banken ska ringa imorgon och säga att dem drar tillbaka allting. Men just nu kunde vi inte varit lyckligare! 
 
Huset vi förhoppningsvis kommer bygga är ett enplanshus, 122 kvm och vi kör på totalentrepenad via Lb-hus/första villan. 
 
Så, då kanske detta blir en husblogg framöver? 
 

Ps, jag hoppas att M på Ä-hus får reda på att han förlorade oss som kunder pgr av oengagemang och inser vilket misstag han gjorde som aldrig hörde av sig igen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback