Jun. 30, 2013

Vår nya toarullsförvaring! Passar dock inte in hälften så bra som det kommer göra i vårt kommande badrum.


.

 
 
solen tittar fram och vi passar på att sticka ut en sväng och spela kubb!

Jun. 29, 2013

Mitt älskade Greengate porslin har jag lite utspritt här hemma. Fick två nya muggar av älskling idag & köpte själv en assiett, två burkar och en mugg i hårdplast att ha med sig på utflykter osv (hade tre sen innan). Är så kul att samla på något!


Jun. 29, 2013

Fixade lite på terrassen igår med lite nya blommor. Känns inte lila roligt när man vet att vi snart ska få flytta till vårt eget hus, men självklart vill vi ha mysigt tills dess ändå.


Jun. 29, 2013

Ikväll kör jag & Milton en myskväll hemma, bara han och jag. Nu - kvällspromenad med Milton och sen middag åt oss båda!


heldag imorgon


.

 
 
fick tidig födelsedagspresent idag av min lillasyster. älskade dessa korgarna från första gången jag såg dem (löjligt, men sant) och har inte kunnat släppa dem ordentligt. idag blev dem mina, på REAn dessutom. tror jag ska vänta använda dem tills huset är klart! (ännu löjligare) 

Jun. 28, 2013


Jun. 27, 2013

Strax blir det en tur till väla för fika med bästa Lisette. Efter det ska jag raka vägen hem till mormor och städa.


.

Ser att allt är hit och dit med designen, beroende på om man använder en dator, surfplatta eller mobil. 
Ordnar till allt imorgon! 

.

Idag när jag var och hälsade på jobbet kom en man fram till mig och knackade mig på min axel. han frågade om jag inte jobbade i restaurangen, för han kände igen mig. jo, svarade jag. men jag har semester just nu. då undrade han när jag kom tillbaka, för dem saknade mig och han skulle snart gå på semester. han avslutade samtalet med "du är alltid så glad!". och baam, hela min dag var gjord. jag tar åt mig så otroligt mycket av kritik inom jobbet, både negativ och positiv. tack du, för dem fina orden idag! 

.

jag har ingen aning om vilka eller vem som läser min blogg men det spelar egentligen ingen roll. för två år sedan förlorade jag tre av mina bästa vänner. idag har jag hittat tillbaka till en, vi umgås så ofta vi båda hinner och jag träffar ibland en av dem andra. 

det slår mig ibland, att man kan vara så nära folk men så snabbt dem kan försvinna ur ens liv. människor jag tillbringade min skolgång med, människor jag gick igenom sjukdomar och dödsfall med, människor jag växte från fjortis-tonåring till ungdom och sedan till vuxen med. jag har så mycket minnen. men jag antar att man inte kan leva på dem heller. hela helsingborg såg oss som oskiljbara. men det var lättare att förlora varandra än jag någonsin kunde ana. jag saknar er ibland, det är väl egentligen allt jag ville ha sagt. 
 
 

.

 
 
Perfekt semestersyssla när regnet slår mot rutorna! 

Jun. 26, 2013

Idag blev min flädersaft jag gjort färdig. Har inte hunnit prova den ännu men så fort den är kall ska jag testa.


Jun. 26, 2013

Johan körde precis till jobbet och jag och Milton lade oss i sängen med en kopp kaffe igen. Än så länge har vi inte haft speciellt bra semesterväder men man kan ju inte göra så mycket åt det, tyvärr. Jag tänkte ta på mig joggingkläderna och jogga till solariumet i stan och sen gå till jobbet och käka lunch.


.

Idag längtar jag som in i bomben tills vi verkligen sätter igång med husbygget. än så länge känns allt som en dröm. idag var vi och tittade lite på svenska kakel, där vi kommer köpa vårt kakel ifrån. vi föll för en platta som liknar trä, som fanns i flera olika träfärger. tror det kan bli riktigt snyggt i entrén. annars kommer vi köra på klassiskt ljusa och fräscha färger, både på grund av att vi tycker det är snyggast och våra plånböcker inte klarar mycket mer än så. vi tycker det är viktigast att lägga pengarna på kakel i köket och kakel i entrén, det är där det kommer synas mest. 
 
 
 
detta golvet och vita stora plattor på väggarna, precis så som vi vill ha det! 
 
 
 

Jun. 25, 2013

Självklart sitter jag bänkad framför sommarens bästa program - allsång på Skansen! Wihu!


Jun. 24, 2013

Startade min morgon med frukost med Johan och en fika på terrassen med Julia. Nu har hon åkt hem och jag kan inte riktigt bestämma mig vad jag ska hitta på. Solen skiner om vartannat men det är mest stora moln så blir inte så mycket sol. Har ju självklart tusen olika saker jag skulle kunna göra.. Men det är väl det som är semester?


.

 
stora delar av denna dagen har gått åt att planera vårt kommande kök. något i stil med bilden ovan har vi tänkt oss.. Det fattas dock lite sidoluckor, bänkskivan på köksön ska gå längre mot stolarna, micron och ugnen ska vara i silver istället för svart och skåpen ovanför vasken behöver vi ta oss en funderare om hur vi vill ha. 
 
 
 
 

inspiration

 
Lånade bilder! 
 

Jun. 22, 2013

Jag älskar dig, Johan!


Jun. 21, 2013

Glad midsommar!


Jun. 20, 2013

Idag har jag hunnit med frukost med lisette, sol på terrassen, lunch på jobb, stranden, handling, systemet, lämna Johans hos Oscar, fika hos mamma & Roger, bundit min krans tills imorgon och om ett tag ska jag hämta Johan igen. Semester <3


.

Halva dagen idag tillbringade jag i min säng. mådde sådär! nu mår jag mycket bättre och har hunnit med ett möte hos Monica på banken och ett besök hos mormor på sjukhuset i eftermiddags. mötet gick bra och nu är det en "paus" i hela husprojektet ungefär två månader framöver eftersom alla har semestrar och vi ändå inväntar bygglovet. 
 
vi hade dock ändå tänkt åka ut till ikea och be personalen om hjälp att ta reda på vad vårt kök kommer kosta oss osv. någon som vet om man måste boka tid för att sätta sig ner med personalen och låta dem rita upp köket och så? 
 
ikväll blir det en hederlig soffkväll med min älskade sambo. skönt det också!

Jun. 18, 2013

Har haft en riktigt bra semesterdag idag! Vaknade ganska tidigt & Julia kom hit på frukost. Satt ute på terrassen flera timmar och solade/pratade massor. När Johan kom hem åkte vi direkt till stranden för mer sol och även bad (första doppet i havet) med Julia. När vi kom hem åkte jag direkt till Ängelholm och hälsade på mormor på sjukhuset där med mamma & Roger. Kom hem ganska sent men då hade älskling packat en väska så vi stack raka vägen ner till stranden med Milton och grillade/badade Milton. Var så härligt att kunna vara ute en hel dag, njöt av varje minut!

Nu är jag tröttare än tröttast och kommer decka när som helst. Natti!


Jun. 16, 2013

Vi dukade såhär fint till syrrans kalas idag! Glömde dock fota våra fina ananaser, jordgubbar och cupcakes i papp som vi hängde upp.


.

Idag fyller min älskade lillasyster 20 år. tjugo långa år! har firat henne hela eftermiddagen med god middag, tårtor, sång och stora släkten på besök på jobb. nu har jag och johan ätit thaimat och hamnat i soffan för en myskväll. har ingen som helst söndagsångest, så jävla skönt! 
 
vi har lämnat byggloven till våra kommande grannar idag (som var supertrevliga) och imorgon ska vi ut till tomten för att hämta dem igen med påskrifter om att överträda tomtgränsreglerna. vid halv tre kommer vår KA hem till oss och skriver under lite papper och sen är det tänkt att vi ska skicka in byggloven. en underbar resa vi har framför oss!  

Jun. 14, 2013

SEMESTER!

Börjar dock vår semester med att jobba imorgonbitti, men skit i det!

Ikväll längtar jag så jag nästan spricker till vårt hus är klart och vi får flytta in. Jag vet att man inte ska längta för mycket till framtiden utan leva nu, men jag kan inte låta bli att längta till VÅRT hus står på VÅR tomt & vi kan bjuda hem vänner och familj och ha öppet ut i trädgården och en stor yta för alla att vara på. Jag längtar till vi får barn och att få vara gravid, längtar efter att jag & Johan börjar planera vårt bröllop och sedan till den stora dagen då vi säger ja till varandra. Men vet ni vad det bästa är? Jag är så lycklig just nu, som livet ser ut precis idag, så jag längtar inte efter att saker ska bli bättre direkt utan bara att få uppleva alla dessa sakerna med mannen jag älskar över allt annat! Lycka! Ren lycka!

Har spenderat min kväll med mamma och Roger. Varit ute vid tomten och kollat, fikat, ätit glass och haft det riktigt mysigt! Imorgon blir det jobb och storhandling och på söndag blir det födelsekalas för min fina lillasyster som fyller 20 år (tjugo år alltså... Herregud, vad tiden går fort). Mer än så är inte direkt planerat. Vi har ju semester!


Jun. 12, 2013

Ligger i sängen och känner mig lite kass.. Har tänt lite ljus och regnet började precis smattra mot rutan. Underbart! Sov gott!


.

Just nu är jag så himla glad! har haft en riktig pendlardag idag, med det menar jag såklart att mitt humör har varit upp och ner. vaknade utvilad och glad imorse men har haft några turer efter det. 
 
nu på eftermiddagen fick vi klart vem vi ska ha som kontrollansvarig och vi har även pratat med våra kommande grannar som vi ska åka ut och få ett papper påskrivet av i helgen. på måndag kommer vår kontrollansvarige hit och skriver under vårt bygglov och sen är det bara att skicka in alla papperna och vänta. längtar som in i just nu! 

.

Just nu står projekt "bygga hus" ganska stilla och lär göra till i slutet av september. imorgon ska vi ringa och försöka få tag i någon kontrollansvarig, vilket inte är det lättaste har vi förstått. är det någon som vet eller kan rekommendera någon så hojta gärna till! 
 
jag och älskling jobbar bara fyra dagar till, sen är det semester i tre veckor som gäller! hur skönt? 

Jun. 09, 2013

Helgen har bara sprungit iväg med alla röda dagar, klämdagar och dessutom har det varit riktigt fint väder!

I torsdags, på nationaldagen, åt jag och älskling på steak house. Lika gott som alltid! Avslutade kvällen med en glass på glassfabriken i solen. I fredags jobbar vi medan resten av Sverige verkade vara lediga.. Lördagen bestod av flytthjälp och god middag hos svärföräldrarna på kvällen. Inatt hämtade vi brudparet johanna och Andreas efter deras bröllop & körde dem till sitt hotell. Dem var så fina och jag längtar såå tills jag och Johan börjar planera vårt bröllop på riktigt!

Idag är vi trötta som in i efter alldeles för lite sömn och jobbhelg. Men vad gör det om 100 år?


Dagens bilder.

Orkar inte skriva något just nu. Bilderna får tala för sig idag. Nu ska jag krypa ner i vår underbara säng, pussa min sambo godnatt och sova så sjukt gott!


Jun. 04, 2013

Gårdagen bestod av jobb, bättra på brännan på terrassen, Ikea och deras nya kök.

Idag ska jag JOGGA hem från jobbet. Vi får väl se hur det går.. I eftermiddag ska jag & Lisette promenera i solen. Härligt!


.

Grattis vår älskade lille kille på 2-årsdagen! Du är så älskad!


.

Jag kan knappt fatta att allt är sant. befinner mig i min egna lilla lyckobubbla men samtidigt är jag superrädd. tänk om inte byggloven blir godkända? tänk om inte förhandsvärderingen blir som vi räknat med? det kommande året kommer säkerligen bli en enda stor berg och dalbana för mig och johan. vi kommer nog pendla mellan så otroligt många känslor. detta är verkligen en dröm som går i uppfyllelse! jag kommer vara så himla stolt över oss när vi är klara med allt sparande och egna arbetet vi har framför oss. 
 
om två veckor har jag och älskling tre veckors semester ihop. hur underbart är inte det? vi har absolut ingenting planerat eftersom vi inte kan lägga några stora summor på att göra saker just nu så blir det en lugn men välbehövlig semester. en sista semester innan vi blir husägare och kommer ha miljoner projekt framför oss! jag är så glad! 
 
 
Här är vår kommande planlösning. vi ska dock ha ett sovrum längst ner till höger och ha det spegelvänt.